Produse

Home Despre noi Distribuitori Contact Descarca

 

 

26-11-2013 Home
Produse
Servicii
Noutati
Linkuri
Utile

Sunflower Romania

 

Pentru a afla mai multe detalii despre produse si preturile lor va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact sau direct: ascora@centrale-cazane.ro; Tel/Fax:0244 355778; Mobil:0722210523;

Eolian
Solar termic
Solar electric
Hidro
Biomasa

Energia eoliana este acea energie continuta de masele de aer puse in miscare de catre razele calde ale soarelui. Mai popular spus este vorba despre vant, care bate aproape zilnic si peste tot. Aceasta forma de energie este practic inepuizabila si este cunoscuta din timpuri stravechi, fiind folosita pentru deplasarea ambarcatiunilor cu panze si la morile de vant. In prezent energia vantului este transformata in electricitate cu ajutorul turbinelor de vant (turbine eoliene) . Datorita faptului ca vantul nu este un element constant avand variatii in timp si in intensitate , surplusul de curent electric  produs de turbinele de vant este fie stocat in acumulatori si consumat in intervalele fara vant , fie furnizat in reteaua publica de electricitate printr-un contor. Curentul electric este adus la valorile dorite cu ajutorul transformatoarelor.

      Turbinele de vant se pot imparti in 2 categorii in functie de puterea lor: turbine mici(<300kW) si turbine mari(>300kW) si de asemene in doua categorii dupa constructia lor: cu axa orizontala si cu axa verticala. Turbinele se amplaseaza de regula pe un stalp(turn) cu inaltimea in functie de relieful din jur(5-40m) insa exista si turbine care se monteaza pe acoperisul caselor, pe ambarcatiuni sau chiar destinate mediului urban.

  Energia solara inseamna lumina si caldura soarelui. Lumina este transformata in energie electrica de catre panouri fotovoltaice, care se pot monta pe acoperisuri sau suprafete de teren prevazute in acest scop. Mai multe panouri conectate impreuna formeaza matrici. Caldura este captata prin intermediul incalzitoarelor solare de apa, apa astfel incalzita putandu-se folosi in scopuri domestice pe perioada calda in special. Caldura acumulata in sol sau apa se mai poate utiliza si pentru incalzirea cladirilor pe timp de iarna in instalatii de incalzire cu pompe de caldura. Pompa de caldura este un aparat care functioneaza pe principiul frigiderului, dar avand functia inversa.

  Energia hidraulica de asemenea este o forma de energie exploatata din vechime la morile de apa de pe rauri iar in prezent utilizata pentru producerea energiei electrice cu ajutorul turbinelor hidraulice. Practic pe orice fir de apa se poate instala o turbina hidraulica care sa produca o anumita cantitate de energie in functie de conditiile de instalare de la fata locului. Oricine are norocul ca pe proprietatea sa sau pe limita acesteia sa curga o apa, poate beneficia de energie electrica in cantitate corespunzatoare cu conditiile de instalare ale turbinei( cadere, debit).

  Biomasa reprezinta intregul material(tesut) al plantelor sau vegetatia, fie in stare cruda fie procesata, din plante salbatice sau cultivate. Copaci, arbusti sau ierburi care cresc repede, reziduuri agricole - ca uleiuri vegetale uzate, paie de cereale - ,reziduuri lemnoase - ca hartii , rumegus, aschii etc. - ,metan captat din bazinele statiilor de tratare ale oraselor si ale fermelor zootehnice, toate reprezinta biomasa. In plus culturi cum ar fi porumbul , sfecla de zahar, granele, algele marine pot fi cultivate special pentru generarea energiei.Culturile care constituie o sursa buna de energie au o productie mare de material uscat si utilizeaza teren minim. Cultura trebuie sa genereza mai multa energie decat consuma producerea ei. Esential este ca biomasa stocheaza energie solara pe care omul o poate converti in electricitate, combustibil sau caldura. Prin fotosinteza energia soarelui este stocata in legaturile chimice din tesutul plantelor. Numeroase procese cum ar fi cogenerarea, gazeificarea si fermentatia pot deriva spre aceasta sursa de energie pentru a produce energia necesara consumului uman.

 

 

Copyright Ascora 2006 - 2013 Toate drepturile rezervate